Novemberfestivalen

Framefilmer prisades på Novemberfestivalen

Så var Novemberfestivalen 2019 över men våra Framedeltagare har anledning att fortsätta fira! Under festivalens två dagar visas över 45 kortfilmer ifrån hela landet och nytt för i år, ytterligare 10 internationella bidrag. Sista kvällen innebar galamiddag & prisutdelning där två av våra Frame-filmer tog hem fina priser!

Johan Falklind tävlar på Novemberfestivalen – men vill mest bara träffa nya människor

På fredag drar den 22:a upplagan av Novemberfestivalen igång på Folkets Hus i Trollhättan. Unga filmskapare från hela Sverige samlas för att se film, mingla och prisas.

Alla vinnare på Novemberfestivalen 2016

Den 25-26 november var det återigen dags för unga filmare från hela landet att mötas upp i Trollhättan under Novemberfestivalen för att mingla, se på film och tävla om fina priser. Samtliga filmer har kvalificerat sig till denna nationella filmtävling via 19 regionala filmfestivaler, på plats från Frame och Västra Götaland var Henrik Dahlbring (Äntligen händer det något), Adam Eliasson (Två sidor), Agnes Parkrud (Mamma, Pappa, Barn) och Mikael Bundsen (Mamma vet bäst).

Adam gör sin debut på Novemberfestivalen

Adam Eliasson tyckte det kändes surrealistiskt det ögonblick det stod klart att han vunnit mellanviktsklassen på Frame filmfestival tidigare i år. Priset fick han för sin film Två sidor, en minidokumentär där han filmat sina två småkusiner och hur de beter sig i vardagliga situationer. Detta var dock inte första gången Adam tävlade i Frame. Han har varit med två gånger tidigare och 2014 vann han Frame Junior tillsammans med Rafael Åström med Mitt liv är en lögn.

Stipendiet ger tid och energi till nya projekt för Maximilien

Det har varit ett riktigt bra och produktivt år för Maximilien Van Aertryck. I början av året blev hans film Punkt 9: Val av vice talman (2014) en av de åtta filmer som valdes ut till att tävla i Startsladden, Göteborg Film Festivals kortfilmstävling. Den kammade sedan hem första pris i Tungviktsklassen på Frame filmfestival i våras och kvalificerade sig då vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan där den plockade hem andrapriset.

Alla vinnarna från årets Novemberfestival

Två statyetter till Västra Götaland

Hela 44 filmer deltog i tävlan på årets Novemberfestival i Trollhättan där unga filmare från hela landet samlas för att gå på seminarier, mingla och kolla film. Totalt delades 22 olika priser ut, både inom de olika viktklasserna men även i olika specialkategorier. Representanter från flera filmfestivaler var också på plats och valde ut filmer till sina kortfilmsprogram.

Vinnarna på Novemberfestivalen 2014

Som vanligt höll filmerna på årets Novemberfestival hög nivå men konkurrensen kändes extra stor i år. Flera filmer hade redan en del priser i bagaget vilket visar på kvalitén hos unga filmskapare idag! Elin Övergaards film Gryning tog hem flest priser, bland annat för Bästa film i mellanviktskategorin och Bästa manliga skådespelare.  

Här är listan över alla vinnare:

Tungvikt
1 pris: Embryo av Emma Thorsander
2 pris: Pussy have the power av Lovisa Sirén
3 pris: Efter jakten av Lars Persson

Delta i vår Instagram-tävling på Novemberfestivalen

Tävla om biobiljetter, tygpåsar och t-shirts

Kommer du befinna dig på Novemberfestivalen - arena för ung svensk film i helgen (21-22 nov) så kan du vara med i vår instagram-tävling med chansen att vinna fina priser! Ta ett foto på dig och en ny bekantskap du träffat på festivalen, berätta vilka ni är och tagga bilden med #filmcloud och #novfilmfest. Bland mingelbilderna lottar vi ut SF-biobiljetter, tygpåsar och t-shirts.

Hög kvalité på Novemberfestivalen

Vi kan om vi vill - inspirerande dagar på Novemberfestivalen

Det finns två specifika tillfällen där jag känner mig som mest kreativ, inspirerad och motiverad för att sätta igång med projekt. Det ena är vid midnatt, inte kan jag vara ensam om att när kroppen talar emot vill hjärnan jobba som mest... eller? Det andra tillfället är under samt efter festivaler såsom Novemberfestivalen då man konstant blir påmind genom filmer och seminarier vad man är kapabel till så länge man bara gör det.

Sidor