Nordisk Panorama

Sju Lärdomar från pitching sessionerna på Nordisk Panorama

Nordisk Panorama är den största och mest prestigefyllda dokumentära festivalen i Norden. Förutom att bara vara en festival finns under Panoramat flera olika networkingmöjligheter och pitchsessioner. Här får några få utvalda filmskapare möjlighet att pitcha sina filmidéer till flera så kallade commissioning editors från hela världen men större delen var från Europa och Norden. Över två dagar sitter dessa CEs runt ett hästskoformat bord och lyssnar, ger kommentarer och bokar möten med de deltagande filmskaparna. Som medlem i FilmCloud fick jag möjlighet att åka ner och observera. 

Från mingel till mingel på Nordisk Panorama

– Det var intensivt och jag har knappt hämtat mig, säger Åsa Båve om den meetup för dokumentärfilmare på Nordisk Panorama som arrangerades av Screen Talent Europe och Film i Skåne nu i september. FilmCloud stod för resa och boende för henne och Hampus Nordenson, som båda var där och representerade Västsverige bland utvalda filmare från bland annat Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Stipendiet ger tid och energi till nya projekt för Maximilien

Det har varit ett riktigt bra och produktivt år för Maximilien Van Aertryck. I början av året blev hans film Punkt 9: Val av vice talman (2014) en av de åtta filmer som valdes ut till att tävla i Startsladden, Göteborg Film Festivals kortfilmstävling. Den kammade sedan hem första pris i Tungviktsklassen på Frame filmfestival i våras och kvalificerade sig då vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan där den plockade hem andrapriset.

Nordisk Panorama erbjuder konsultation under Tempo Dokumentärfestival

I år erbjuder Nordisk Panorama individuella konsultationer för nordiska och internationella dokumentärfilmsprojekt i samband med Tempo dokumentärfestival 2-8 mars. Som svensk filmskapare har du möjligheten att få feedback på ditt projekt och dess nordiska/internationella potential samt tips på hur du kan utveckla det vidare.

Följ med till Nordisk Panorama – Maria Eriksson gästbloggar

Idag börjar 24:e upplagan av Nordisk Panorama. Festivalen har i mångt och mycket varit en branschtillställning där ny nordisk kort- och dokumentärfilm visas upp, filmindustrifolk minglar med varandra och filmare gör sina genombrott. Nu tar festivalen nya tag och satsar på att bli en mer publik och kommer ha Malmö som fast bas framöver istället för att turnera Norden runt.