Mikael Bundsen

Alla vinnare på Novemberfestivalen 2016

Den 25-26 november var det återigen dags för unga filmare från hela landet att mötas upp i Trollhättan under Novemberfestivalen för att mingla, se på film och tävla om fina priser. Samtliga filmer har kvalificerat sig till denna nationella filmtävling via 19 regionala filmfestivaler, på plats från Frame och Västra Götaland var Henrik Dahlbring (Äntligen händer det något), Adam Eliasson (Två sidor), Agnes Parkrud (Mamma, Pappa, Barn) och Mikael Bundsen (Mamma vet bäst).

Fem frågor till: Mikael Bundsen

Mikael Bundsens senaste film ”Mamma vet bäst” spelades in på en kväll under väldigt avskalade former. Med nöd och näppe hann den komma in till Göteborg Film Festival där den nu är en av åtta kortfilmer som tävlar i Startsladden, ett av Sveriges största och prestigefyllda kortfilmspriser. I veckan blev det också klart att filmen får sin internationella premiär på Berlinale där den tävlar om en Kristallbjörn i sektionen Generation 14plus.

Maffigt program under Frame filmfestival

Frame är Västra Götalands stora festival för kortfilm och en mötesplats för filmare och filmintresserade, unga som professionella. Frame är också den regionala uttagstävlingen till Novemberfestivalen – arena för ung svensk film. Just nu läggs sista handen vid festivalprogrammet och förutom filmvisningar blir det flera workshops – kamerateknik med Camilla Skagerström, RegiGym med Mikael Bundsen och work-in-progress med långfilmsaktuella regissören Katja Wik. Dessutom får Frame celebert besök av fotografen som tog hem årets Guldbagge för bästa foto – Fredrik Wenzel.

Mikael Bundsen tvekade inte med sin nya kortfilm

Mikael Bundsen må bara vara 25 år men har redan hunnit göra en del som filmregissör. 2006 visade han sin första kortfilm på Göteborgs filmfestival och 2012 tog han sin examen i filmregi från dåvarande Filmhögskolan. Förra året fick han FilmClouds projektstöd på 25 000 kr och vi ville höra med honom hur det går med filmen. Det visade sig att Mikael haft lite annat för sig den senaste tiden...

 

Hej Mikael!

Filmtips för den vilsne festivalbesökaren

Det är lätt att drunkna bland alla de hundratals filmer som visas under Göteborg International Film Festival de kommande dagarna. Att försöka sålla bland sisådär 500 filmer från 80 olika länder förvandlar ganska snabbt entusiasmen till frustration. Därför har vi bett ett par FilmCloud-medlemmar att tipsa om filmer som de inte vill missa under årets festival!

Först ut är Mikael Bundsen, regissör och manusförfattare, som nyligen fick FilmClouds projektstöd för sin kommande kortfilm Nyår. Här är hans Topp 3-lista:

 

Dessa har fått FilmClouds projektstöd

Nya projektstöd utdelade

Andra omgången projektstöd har nu fördelats ut, och bland alla de ambitiösa projektbeskrivningarna som kom in så fastnade juryn för de filmprojekt som skickats in av Mikael Bundsen och Åsa Båve. Här kommer en kort beskrivning av dem och deras projekt. Vi kommer ha anledning att återkomma till båda dessa framöver!