Katja Wik

Pia vann FilmCloud Pitch

För första gången genomfördes FilmCloud Pitch i samband med Frame Filmfestival i Göteborg. Vinnare blev Pia Johansson Goldmann med sitt projekt Ordning och reda inifrån och ut, ett projekt där juryn fångades av det närgångna porträttet av Pias egna föräldrar och deras relation, och så klart den humor som finns i gestaltandet av den koasartade hemmamiljö som de levde i. Vinsten värmde rejält i hjärtat på Pia.

Här är juryn för FilmCloud Pitch 2015

På lördag kommer fem, med största sannolikhet, nerviga personer ställa sig på en scen och försöka övertyga en jury om att deras projekt ska få totalt 50 000 kr i stöd. FilmCloud har valt ut tre personer från filmbranschen med breda erfarenheter och skarpa blickar. Deras uppgift är att bedöma hur pass genomtänkta – och genomförbara – dessa projekt är och i slutändan enas om en pitch-vinnare. Vi har pratat lite med jurydeltagarna för att se vad de själva har för känslor inför att pitcha och vad de har för förväntningar inför helgens tävling.

 

Maffigt program under Frame filmfestival

Frame är Västra Götalands stora festival för kortfilm och en mötesplats för filmare och filmintresserade, unga som professionella. Frame är också den regionala uttagstävlingen till Novemberfestivalen – arena för ung svensk film. Just nu läggs sista handen vid festivalprogrammet och förutom filmvisningar blir det flera workshops – kamerateknik med Camilla Skagerström, RegiGym med Mikael Bundsen och work-in-progress med långfilmsaktuella regissören Katja Wik. Dessutom får Frame celebert besök av fotografen som tog hem årets Guldbagge för bästa foto – Fredrik Wenzel.