Henrik Dahlbring

Nystartad grupp för Göteborgs animatörer

Efter att ha känt sig väldigt ensam som animatör i Göteborg, fick Henrik Dahlbring plötsligt kontaktat med en som kände likadant. Tillsammans med Adam Boklund har han nu tagit ett första steg mot att skapa ett forum för stadens alena animatörer – Facebookgruppen "Animatörer i Göteborg" – som på bara några dagar har fått över 70 medlemmar. 

Alla vinnare på Novemberfestivalen 2016

Den 25-26 november var det återigen dags för unga filmare från hela landet att mötas upp i Trollhättan under Novemberfestivalen för att mingla, se på film och tävla om fina priser. Samtliga filmer har kvalificerat sig till denna nationella filmtävling via 19 regionala filmfestivaler, på plats från Frame och Västra Götaland var Henrik Dahlbring (Äntligen händer det något), Adam Eliasson (Två sidor), Agnes Parkrud (Mamma, Pappa, Barn) och Mikael Bundsen (Mamma vet bäst).

Bäst var att träffa konsulenterna

Detta var första gången jag besökte Uppsala Internationella Kortfilmfestival och Uppsala Talangdagar, så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig riktigt. Anledningen till att jag sökte till talangdagarna var att jag förra året fick frågan om jag ville medverka på talangdagarna på Fårö, vilket jag tackade ja till. Det var en väldigt givande upplevelse, att få träffas och umgås med filmare från hela Sverige. Uppsala talangdagar kan man säga var lite mer exklusivt och lite mindre kollokänsla. Det var i rätt ordning jag åkte till dom i alla fall.

Fyra projekt får FilmClouds projektstöd våren 2016

Nu har hela fyra projekt valts ut till vårens utdelning av FilmClouds projektstöd. Filmerna spänner över flera tematiker och genrer; komedi, animation, mobbning, parrelationer och behovet av trygget. En dokumentär och tre fiktionsfilmer med upphovsmakare från Göteborg, Partille och Skövde vars humor, passion och patos skiner igenom i ansökningarna. Projektstödet består av 25 000 kr, nästa utdelning sker hösten 2016 och deadline för ansökan är 26 september.

FilmCloud Cirrus är stängt!

FilmCloud Cirrus och FilmCloud Cumulus är stängt för sommaren, men även för resten av året.

Den del av FilmClouds budget som utgjort en fond med pengar till FilmCloud Cirrus, FilmClouds Projektstöd och FilmCloud Cumulus är nu helt uppäten. Pengarna är helt enkelt slut.