Gothenburg Studios

I Filmbryggans redigeringsrum växer Anna Hulths nya filmprojekt fram

Dokumentärfilmaren Anna Hulth är en av de första att arbeta i Filmbryggans nya redigeringsrum på Gothenburg Studios. Just nu klipper hon ihop en pilot till sin kommande dokumentärfilm Någon Liten.

– Jag fick reda på om Filmbryggan och Gothenburg Studios via FilmClouds hemsida när jag letade efter någonstans att sitta och arbeta med filmen. Jag mejlade och frågade om det var möjligt och blev välkomnad hit, säger Anna.

Premiärfika på Hagabion för Kliniken

På Hagabion får vi kaffe och bulle när filmen Kliniken har premiär. I salongen sitter en blandning av människor, de som  kommit bara för att se filmen, de som bidragit i arbetet och de som medverkar i filmen. Det är Maria Björklund Jönssons första dokumentärfilm och hon har följt människor från Stadsmissionen, Unga Folkteatern och Folkteatern som tillsammans satt upp pjäsen Kliniken av Lars Norén. Filmen varit nästan klar i ett år men den behövde vila för att Maria skulle kunna se den med andra ögon.

Nanxi vann Noomaraton (men trodde hon fick tröstpriset)

Nanxi Zheng är en del av laget Penny Produktion som med filmen Lappar vann Noomaraton i Västra Götaland härom veckan. Lördag 8 oktober är det dags för filmen att tävla i Noomaratons riksfinal. Dessutom skickar Västra Götaland även filmen Klockan 14:36 den 22 augusti av laget Dialogue Films till riksfinalen.

Möt Ylva Olsson – projektledare på Studio Café

Mångsysslaren är tillbaka i filmsvängen

Två nya deltagare till The Hub

Marina Nyström och Viana Mikkelsen utvalda till regionens filmsatsning

The Hub är ett utvecklingsprogram för kvinnliga filmskapare i Västra Götaland och drivs av Film Väst tillsammans med FilmCloud. Sedan tidigare är hela 12 deltagare antagna och nu tillkommer ytterligare två som ska ta plats ute på Gothenburg Studios på Lindholmen. Utöver arbetsplats får deltagarna även handledning, skräddarsydda föreläsningar och ett produktionsstöd.

Pia vann FilmCloud Pitch

För första gången genomfördes FilmCloud Pitch i samband med Frame Filmfestival i Göteborg. Vinnare blev Pia Johansson Goldmann med sitt projekt Ordning och reda inifrån och ut, ett projekt där juryn fångades av det närgångna porträttet av Pias egna föräldrar och deras relation, och så klart den humor som finns i gestaltandet av den koasartade hemmamiljö som de levde i. Vinsten värmde rejält i hjärtat på Pia.