Frame filmfestival

Regn och prisregn under helgens Frame

Många flydde regnet och gick på kortfilmfestival i helgen. Efter lördagskvällens prisutdelning kan Frame filmfestival stolt presentera årets vinnare.

I tävlingsklassen 27+ vann Monne Lindström. Kasra Seyed Alikhani tog hem priset för bästa konstfilm. För Astrid Söderberg och duon Albin Abrahamsson och Jakob Eliasson väntar nu nationella tävlingen Novemberfestivalen, efter att de vunnit förstapriset i Tungvikts- respektive Mellanviktsklassen.

Regnet la inte sordin på stämningen under Västsveriges största kortfilmfestival, snarare tvärtom.

Fem frågor till: Sebastian Micci

Vithetsnormen utmanas med projektet Hair Revolution

Det råder en vit skönhetsnorm inom film, media och samhället i stort. Motiverade till att ge unga en möjlighet till att se sig själva speglade, liksom övertygelsen att skönheten sträcker sig bortom eurocentriska skönhetsideal, har därför Nimo Sheikh och Segal Mohamed arbetat fram projektet Hair Revolution.

Tre snabba frågor till Frame filmfestivals producent Anna-Karin Johansson

För 16:e året i rad är det dags för Frame filmfestival att göra plats på bioduken för regionens bästa kortfilmer. Nu hoppas man på att slå tidigare rekord i antal inlämnade filmer så festivalen kan få växa till att pågå flera dagar.

Stipendiet ger tid och energi till nya projekt för Maximilien

Det har varit ett riktigt bra och produktivt år för Maximilien Van Aertryck. I början av året blev hans film Punkt 9: Val av vice talman (2014) en av de åtta filmer som valdes ut till att tävla i Startsladden, Göteborg Film Festivals kortfilmstävling. Den kammade sedan hem första pris i Tungviktsklassen på Frame filmfestival i våras och kvalificerade sig då vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan där den plockade hem andrapriset.