Frame

Framefilmer prisades på Novemberfestivalen

Så var Novemberfestivalen 2019 över men våra Framedeltagare har anledning att fortsätta fira! Under festivalens två dagar visas över 45 kortfilmer ifrån hela landet och nytt för i år, ytterligare 10 internationella bidrag. Sista kvällen innebar galamiddag & prisutdelning där två av våra Frame-filmer tog hem fina priser!

Dags för vernissage av Konstfilmsvinnaren i Frame 2018

Konstfilmaren Rita Nettelstad ställer ut på Borås Konstmuseum

 

Fem frågor till: Sebastian Micci

Johan Falklind tävlar på Novemberfestivalen – men vill mest bara träffa nya människor

På fredag drar den 22:a upplagan av Novemberfestivalen igång på Folkets Hus i Trollhättan. Unga filmskapare från hela Sverige samlas för att se film, mingla och prisas.

Fabian har gjort årets Frame-vinjett

Fabian Svorono är 19 år gammal, har hållit på med film i ett par år, och har nu gått från filmskapande till att arbeta med reklam. Förra året vann han vinjettpriset på 5000 kr i samband med Frame filmfestival och nu har hans vinjett för årets festival premiär!

Alla vinnare på Novemberfestivalen 2016

Den 25-26 november var det återigen dags för unga filmare från hela landet att mötas upp i Trollhättan under Novemberfestivalen för att mingla, se på film och tävla om fina priser. Samtliga filmer har kvalificerat sig till denna nationella filmtävling via 19 regionala filmfestivaler, på plats från Frame och Västra Götaland var Henrik Dahlbring (Äntligen händer det något), Adam Eliasson (Två sidor), Agnes Parkrud (Mamma, Pappa, Barn) och Mikael Bundsen (Mamma vet bäst).

Adam gör sin debut på Novemberfestivalen

Adam Eliasson tyckte det kändes surrealistiskt det ögonblick det stod klart att han vunnit mellanviktsklassen på Frame filmfestival tidigare i år. Priset fick han för sin film Två sidor, en minidokumentär där han filmat sina två småkusiner och hur de beter sig i vardagliga situationer. Detta var dock inte första gången Adam tävlade i Frame. Han har varit med två gånger tidigare och 2014 vann han Frame Junior tillsammans med Rafael Åström med Mitt liv är en lögn.

Filmbryggan ger Lily konstruktiv kritik

– Jag har en glad nyhet, jag har fått K-pengar från KulturUngdom typ 9000 kr!, säger filmaren Lily Malm när hon kommer in genom dörren på Filmbryggan. Shaker K. Tahrer gratulerar henne och rekommenderar att hon använder pengarna till fika så filmteamet håller sig glada.

​Rekordmånga filmer tävlar i årets Frame

I år kom 118 bidrag från 23 kommuner in till Västra Götalands festival för kortfilm – en festival som dessutom firar femton år i år. Nu ska en namnkunnig jury med bland andra Sanna Lenken, Emma Gray Munthe och Roxy Farhat se på massor av film och kora vinnare i fyra tävlingsklasser.

– Det känns naturligtvis helt fantastiskt att rekordmånga filmer hittar till Frame! Vi kan också konstatera att den nya tävlingskategorin konstfilm har lockat många nya filmskapare, det är jätteroligt, säger Anna-Karin Johansson, producent för Frame,

Pia vann FilmCloud Pitch

För första gången genomfördes FilmCloud Pitch i samband med Frame Filmfestival i Göteborg. Vinnare blev Pia Johansson Goldmann med sitt projekt Ordning och reda inifrån och ut, ett projekt där juryn fångades av det närgångna porträttet av Pias egna föräldrar och deras relation, och så klart den humor som finns i gestaltandet av den koasartade hemmamiljö som de levde i. Vinsten värmde rejält i hjärtat på Pia.

Sidor