Film I Väst

Tre snabba frågor till Frame filmfestivals producent Anna-Karin Johansson

För 16:e året i rad är det dags för Frame filmfestival att göra plats på bioduken för regionens bästa kortfilmer. Nu hoppas man på att slå tidigare rekord i antal inlämnade filmer så festivalen kan få växa till att pågå flera dagar.

Film i Väst byter namn till Film Väst

I april gick Film i Väst ut med att de planerar för namnbyte och en ny grafisk profil. I samband med filmfestivalen i Cannes lanserar de nu sin nya hemsida och det nya namnet – Film Väst. Målet med strategin är att öka kännedomen kring Film Västs starka position som en av Europas ledande samproducenter hos allmänheten och den internationella filmvärlden.

Frame filmfestival instiftar 27+ som ny tävlingskategori

Den nya tävlingskategorin har instiftats för att uppmärksamma och lyfta de kortfilmare som är verksamma i Västra Götalandsregionen och vänder sig till regissörer som har fyllt 27 år. Här tävlar regissörer med filmer som färdigställts under antingen 2014 eller 2015 om ett pris som samordnar delar av regionens resurser med syftet att underlätta för nästa kortfilmsproduktion.

Åtta filmare uttagna till THE HUBs långa utvecklingsprogram

Idag presenteras åtta utvalda kvinnor i satsningen på filmskapande i nya projektet The Hub

I november förra året utlyste Film i Väst en satsning bland kvinnliga filmare i Västra Götaland inom projektet The Hub, som startats för att främja filmskapandet i regionen. Intresset för projektet blev mycket stort med över 48 ansökningar.

Film i Väst vill ha fler kortfilmsansökningar om och av kvinnor

Under året har både Svenska Filminstitutet och SVT Kortfilm gått ut med en uppmaning till filmare och branschen att skicka in fler kortfilmsprojekt som handlar om eller är skapade av kvinnor.

Ami Ekström ny kortfilmskonsulent på Film i Väst

Några av er har kanske hört ryktet om att Film i Västs kortfilmskonsulent Sofie Björklund är tjänstledig ett år framöver. Vi på FilmCloud pratat med hennes vikarie Ami Ekström för ge er ett ansikte på personen som kommer sålla bland alla ansökningar i Trollhättan den kommande tiden!

 

Hej Ami!

Prestationsångest, kaffebio och biljardavbrott.

Nu känner man verkligen i kroppen att man gjort åtta intensiva dagar. Herregud. Jag har personligen lider ju av prestationsångest pga alla valmöjligheter. Har man ackreditering får man ju gå på typ… allt. Ångest. Beslutsångest.