Det gav massor med energi till att fortsätta arbeta med film, trots att det ibland är kämpigt.

Dokumentärfilmsseminarium på Katrinebergs Folkhögskola med Carl Javér och Cecilia Lidin

Över en helg kom filmskapare från flera olika städer och samlades entusiastiskt kring diskussioner om dokumentärfilm. På fredagen presenterade vi våra egna filmer som alla befann sig i olika stadier i processen med olika dilemman och frågor. Eftersom filmämnena var vilt spridda fanns det mycket olika tips att ta in med feedback från flera olika håll och synsätt.  

På plats fanns också Cecilia Lidin från SFI för att ge oss tips och idéer för att komma vidare och underlätta finansieringen. Hon betonade att det är främst hur filmen berättas som gör den unik och ökar chansen till finansiering och att det där finns möjligheter att nischa sig. Här fick vi också chansen att ställa frågor på djupet om idéers styrkor och svagheter finansieringsmässigt. 

Carl Javér om sin film "Freak Out"Carl Javér höll på lördagen en workshop baserad på hans senaste film Freak out! Det var något av det mest lockande med hela träffen, för hans kreativa berättarteknik är uppfriskande och utmanar det klassiska dokumentärformatet. Carl visade egna tips och tekniker från sitt filmskapande samtidigt som han lät oss applicera dessa tekniker på oss själva, genom att vi fick borra igenom våra egna projekt på ett konstruktivt och roligt sätt. 

Det var helt klart en bra workshop med intressanta människor som gav oss energi att arbeta vidare!

Paulina Witte och Argavan Agida