Vill ge energi och framtidstro till Västsvenska filmbranschen

Nästa vecka är det återigen dags för Västsvenska Filmdagarna som samlar folk från film- och TV-branschen för två dagar av samtal, mingel och möten. Vi har ställt några frågor till arrangörerna bakom denna begivenhet - Jessika Jankert, Erika Olsson och Maria Eng!

 

Varför behövs de här filmdagarna i Västsverige?
Det är ett perfekt tillfälle att träffa nya människor och eventuellt även en framtida samarbetspartner. Vi vill ge energi och framtidstro för den som jobbar eller vill jobba i branschen.

För vem är Västsvenska Filmdagarna?
Västsvenska Filmdagarna är en mötesplats för alla som håller på med film och TV i regionen. Syftet är att sammanföra erfarna med oetablerade, beslutsfattare med kreatörer och alla som vill knyta kontakter och bli inspirerade. Vi vill också överbygga glappet mellan kort-och dokumentärfilm och de som jobbar med långfilm, Tv-serier och reklamfilm. 

Vad kan en som besökare förvänta sig av årets arrangemang?
En helg fullt av inspirerande föreläsningar och samtal från personer verksamma i olika delar av branschen.  På fredagskvällen inviger vi Västsvenska Filmdagana med vår årliga speed-dating, där du kan bredda ditt kontaktnät på nolltid. Lördagen börjar med en filmfrukost där du får chansen att möta representanter från bland annat SVT, Film i Väst och Film i Halland. Senare under dagen kan du även boka ett personligt möte med någon av dem. Det är ett perfekt tillfälle att på ett avslappnat sätt presentera dig och ditt projekt, samt få svar på frågor som du undrar över. Det kommer att pratas filmmusik med filmkompositören Magnus Strömberg. Susanna Zacharoff kommer att berätta om hur det är att jobba med reklamfilm och för den som vill utveckla sitt manus, kan anmäla sig till en workshop med Paul Tyler. Han kommer att lära dig att se helheten i din historia med hjälp av lego. 

Missa heller inte dokumentärfilmarna Charlotte Berglins och Karin Ekbergs work in progress om hur det är att filma människors vars liv tar drastiska vändningar!

Vad är nytt för i år?
För första gången kommer vi att hålla till på Lindholmen Science Park, Visual Arena (förutom speed-datingen som äger rum på Mötesplatsen, Gothenburg Film Studio). Det känns väldigt spännande! Vi har även slagit ihop Västsvenska Filmdagarna med FilmClouds producentdag, något som känns jättekul!

Någon avslutande uppmaning till den som ännu inte bestämt sig för att komma?
Det är gratis, prestigelöst, givande och roligt! 

 

---

Under fredagen arrangerar FilmCloud Producentdagen som en del av Västsvenska Filmdagarna. Här kan ni bland annat träffa Vinca Wiedemann, klipparen som blev producent och viktig del av det danska filmundret. Hon har jobbat ihop med storheter som Susanne Bier och Lars von Trier med flera, och kommer till Producentdagen för att berätta om hur hon har arbetat. 

Vi bjuder också på en föreläsning med regissören och producenten Hanna Sköld, om nya medieformer och alternativa visningsmöjligheter, liksom ett samtal med den nya konsulenten för SFI-satsningen Moving Sweden, Helen Ahlsson. Hela programmet hittar du här!

För mer information om Västsvenska Filmdagarna gå in på deras hemsida. Glöm inte bort att anmäla dig till workshopen med Paul Tyler (det finns reserverade platser för FilmCloud-medlemmar) och minglet på fredag kväll.