Rope Piece med på Short Film Corner i Cannes

Annika Ivarsson fick FilmClouds projektstöd våren 2013. Nu ska filmen ”Rope Piece” som hon skrivit, regisserat och producerat tillsammans med Andja Arnebäck och Adele Edling Rahmat visas på Short Film Corner på Cannes filmfestival i maj.

– Det känns jättebra. Vi har befunnit oss i post-production-hell ett tag nu och det här är nog vad vi behöver, att tvingas lägga sista handen på filmen så den kan få komma ut och visas, säger Annika.

Short Film Corner är en mötesplats för branschen och har funnits på Cannes sedan 2004. Här har producenter, distributörer, filmfestivaler och filmare chansen att träffa varandra och knyta kontakter. Deltar man i Short Film Corner får man dessutom tillgång till ett exklusivt program med föreläsningar, workshops och mingel. Filmerna visas i små visningsrum eller bås och det är ganska stort intresse att ta del av allt som erbjuds här – förra året noterade festivalen över 21 000 visningar från deras videobibliotek på Short Film Corner.

Det säger sig självt att man får ut mer av att vara med på Short Film Corner om man är på plats. Ännu är det inte bestämt vem av de tre filmskaparna som ska åka ner och det finns sällan utrymme i en kortfilmsbudget för att bekosta festivalbesök. Men Annika poängterar att det gäller att ta tillfället i akt om man nu har en anledning att åka till Cannes.
– Jag har övervägt att bo i tält på stranden. Vi har ju kvar ett från inspelningen, säger hon och skrattar.

 

Läs mer om Annika Ivarsson och arbetet med ”Rope Piece” i vår artikel som publicerades i september förra året. Nästa chans att söka FilmClouds projektstöd är 31 maj! Läs mer om det här

 

På bilden (fv): filmskaparna Andja Arnebäck, Adele Edling Rahmat och Annika Ivarsson.
Foto: Sophia Wester