Rope Piece får premiär på Göteborg Film Festival

Våren 2013 delades FilmClouds projektstöd ut för första gången, en av mottagarna var då Annika Ivarsson som sökte med sitt projekt "Simbassängen". Nu har filmen bytt namn till "Rope Piece" och kommer ha sin världspremiär på Göteborg Film Festival 2015.

– Jag blev så glad när jag fick mejlet från festivalen att jag skrek mig hes, säger Annika som ser fram emot att få fira premiären tillsammans med resten av teamet.

"Rope Piece" handlar om tre unga performance-konstnärer som bestämmer sig för att leva tillsammans, ihopbundna med ett rep. Den finansierades även av Svenska Filminstitutet och Film i Väst, samt fick teknikstöd från Gothenburg Film Studios Development. Filmen är skriven, regisserad och producerad av Annika Ivarsson, Adèle Edling och Andja Arnebäck som nu tillsammans fått stöd från SFI för att utveckla ett långfilmsmanus till sitt projekt "Cowboy". 

 

Håll utkik efter "Rope Piece" i festivalprogrammet som publiceras på www.giff.se i början på januari.

Läs mer om Annika Ivarsson och processen med filmen i vår artikel Ett plus ett är mer än två – Intervju med Annika Ivarsson om kollektivt filmskapande