Moa och Ida är redo för produktion

Under våren har första omgången av The Hubs korta utvecklingsprogram genomförts som en del i Film i Västs och Kultur i Västs gemensamma satsning på kvinnliga filmskapare i regionen. Parallellt med de åtta deltagarna som går det långa utvecklingsprogrammet väljs ett antal FilmCloud-medlemmar ut för att under ett halvår få stöd i att utveckla sina kortfilmsprojekt

Två personer som blev utvalda i början av året är regissören och manusförfattaren Moa Olsson och producenten Ida Hejdenberg. De sökte The Hub med sitt projekt Dom säger att det ska bli fint i morgon, en kortfilm på cirka 15 minuter som ska ha en hög igenkänningsfaktor.
– Det är en komisk liten berättelse om hur vi pratar om vädret i olika situationer när vi egentligen vill prata om något annat, säger Moa.

När de tog plats i The Hub fanns ett manus som Moa hade skrivit och en del tid har gått åt till att finslipa det, men nu har duon färdigställt det mesta inför inspelning.
– Vi har skaffat ett team, rekat miljöer och börjat tillsätta roller. Nu väntar vi bara på produktionsbeslut från våra tilltänkta finansiärer för att kunna gå på inspelning i juni, säger Ida.

Framförallt har The Hub inneburit stöd från de andra deltagarna då Moa och Ida har haft möjlighet att få input under manusarbetet och tips när de haft produktionstekniska frågor. Har du en filmidé och är sugen på att söka till höstens omgång? Sista ansökningsdag är söndag den 18:e maj, mer information hittar du här.