Möt våra nya gästbloggare!

Är du en person som ser glaset som till hälften tomt eller till hälften fullt? Det kan nämligen spela roll för huruvida du kommer vilja följa FilmClouds gästblogg de kommande dagarna… Två av våra medlemmar har fått i uppdrag att ägna stora delarna av sin vakna tid på filmvisningar, seminarier, mingel och fester med anledning av Göteborg International Film Festival. De kommer rapportera dagligen om sina möten och upplevelser för att vi som inte kan eller hinner ta del av festivalens gedigna utbud ska få en hint om vad det är vi missar! Har du anlag för bitterhet kanske du ska läsa bloggen med måtta helt enkelt.

Här kommer en kort presentation av våra gästbloggare Linda och Parvin!

Linda Molin är skådepelare och manusförfattare med flera långfilmer i bagaget. Hon vill ta med er in i den fantastiska bubbla som är Göteborg International Film Festival och ska fokusera på filmer och möten som är angelägna för unga, ambitiösa filmare här i Västsverige.
– Mitt fokus kommer ligga på Startsladden och novellfilmvisningen, men även nya svenska produktioner. Projekt som ligger relativt nära, men inte riktigt så att man kan nudda dem ännu som ung filmskapare. Jag kommer också försöka ta del av SFI:s heldag nu på lördag, där de bland annat ska diskutera stöd för unga filmskapare.
 

Parvin Yazdani är manusförfattare och regissör som jobbar både med fiktion och dokumentär. Under filmfestivalen vill hon försöka få så blandade intryck som möjligt för att kunna förmedla en helhetsbild till er läsare.
– Mitt mål är att se så varierat med film som möjligt, både kortfilm och långfilm, lågbuget och megabudget. Och såklart gå på en massa seminarier! Jag är intresserad av svensk film men ska försöka klämma in minst en iransk film också. Jag kommer snarare skriva om mina tankar och upplevelser snarare än recensioner av olika filmer!

 

 

Bloggen hittar du här.