Lyssna på FilmFrukost med Chika Anadu

Ett 30-tal personer trotsade snöblasket och valde att äta sin frukost på Lagerhusets Kafé. Vi som var där fick träffa en regissör som efter att ha gjort sin första långfilm uttryckte att hon nu är ännu mer imponerad av dem som vill göra film. -It's a mess. What can go wrong, seems to go wrong, säger Chika Anadu. Samtidigt älskar hon att regissera och uttrycker en liten besvikelse över att hon arbetat med sin film i tre och ett halvt år och bara regisserat 17 dagar. Vi andra var naturligtvis imponerade av att hon gjort en långfilm på så få inspelningsdagar. Chika rekommenderar att man skall begränsa sig så att man kan genomföra sina filmer. Hon berättar om sin första film som egentligen bara är berättad i bilder och sin andra som egentligen bara är dialog. Se hennes kortfilmer här.

Hennes film B for Boy är en film vars historia springer ur det att man i Nigeria helst vill ha åtminstone ett barn av manligt kön. Detta för att släkten skall kunna leva vidare. Chika berättar att hon valt att ha en kvinnlig huvudkaraktär för att hon har lättare för att knyta an till den erfarenheten eftersom hon själv är kvinna och efter filmfrukost berättar hon att hon jobbade med en brittisk dramaturg för att vi hela tiden skall förstå var huvudkaraktären är emotionellt och att vi som publik är med på hennes val och ser hennes dilemma. Se den om ni får möjlighet.

Chika stannade kvar en stund efter FilmFrukost-samtalet och pratade med FilmCloudare och andra frukostgäster. För er som missade FilmFrukost finns här en inspelning.

 

 

 

 

Lyssna här: