Hög kvalité på Novemberfestivalen

Sammanfattning och vinnarlistan

Årets begivelse för oss som är intresserade av film gjorde av unga är nu över. Novemberfestivalen bjöd på en intensiv helg där man träffade nya människor, snackade film och fick fyrkantiga ögon av all tid man spenderade inne i biografen. Förhoppningsvis knöt flera av filmarna nya kontakter och inspirerades av festivalens seminarier. Läser man FilmCloud-medlemmen Jacob Moilanens blogginlägg från helgen känns det verkligen så! Förutom att gå på praktiska föreläsningar om regi och manus kunde man träffa landets filmskolor, testa teknik och lyssna på Björn Stein, en svensk regissör som tagit sig från Trollywood till Hollywood, som senast arbetat med filmen Känn ingen sorg. Han berättade om psykopatiska producenter och hur arbetet med reklamfilm och trailers skolat honom i hans filmskapande.

Sen var det ju en tävling också. Juryn i år bestod av filmaren Måns Månsson, producenten Erika Malmgren och SFIs kortfilmskonsulent Andreas Fock. Vi har sammanställt en lista över alla som gick hem med ett diplom längst ner. Är ni intresserade av att se några av de filmer som plockade hem ett pris har vi letat upp några av våra favoriter som ligger ute på Youtube! Sammanfattningsvis kan man säga att det var en imponerande hög nivå på filmerna som visades i helgen, något som bådar gott inför framtiden. Arrangemanget var även väl genomfört, en eloge och tack till alla inblandade!

 

 

 

 


Vinnare

Tungviktsklassen (20-26 år)

1:a Himalaya av Lovisa Sirén
2:a Congratulations av Leonela Lilja
3:a Shahab av Ayedin Ronaghi

Mellanviktsklassen (16-19 år)

1:a Min självbiografi av Lilly Tembe
2:a Lucid dreams av Charlotte Sköld
3:a Ingen tid för oss av Thim Riback

Publikens pris: Jag gillar Annika av Lotta Viippola

Bästa manus: Första strulet - Johan Rosell
Bästa foto: Shahab - Ayedin Ronaghi
Bästa ljud: Himalaya - Laura Lindström Caudwell
Bästa orginalmusik: Lucid dreams - Sakhalin
Bästa klippning: Congratulations - Leonela Lilja
Bästa kvinnliga skådespelare: 60-talet ringde
Isabel Wardaeus
Bästa manliga skådespelare: Första strulet
Zacharias Lindberg

Memfis-priset: Congratulations av Leonela Lilja
SFI-priset: Min självbiografi av Lilly Tembe
GIFF-priset: Bristning av Åsa Båve och Amanda Leissner, Lucid dreams av Charlotte Sköld och Första strulet av Johan Rosell
BUFF-priset: 60-talet ringde av Paolo Nobis Sandén
NUFF-priset: Lucid dreams av Charlotte Sköld och De sista ljuva åren av Anders Sjöstrand


Är du under 26 år och vill tävla med din film är Västra Götalands uttagningstävling Frame Filmfestival, deadline för filmanmälan är 12:e mars 2014.