Fyra projekt får FilmClouds projektstöd hösten 2016

Fyra projekt har valts ut som mottagare av FilmClouds projektstöd hösten 2016. Det gör att åtta projekt fått stöd under detta år, vilket är flest i projektstödets historia. Arbete, syskonkärlek, diskriminering, vänskap, rasism och sexualitet är några av de ämnen som filmerna behandlar. FilmClouds projektstöd består av 25 000 kr. Nästa utdelning sker våren 2017 och deadline för ansökan är 10 april.

 

Hampus Nordenson - Biljetten
Två ensamkommande bröder har inte setts på sex månader. En dag kommer den äldre brodern och ber den yngre om hjälp att köpa en biljett till Berlin. En film om konflikterna mellan bröderna och svårigheten i att vara minderårig och papperslös i Sverige.
– Stödet kommer främst gå till att genomföra en större casting i regionen, säger Hampus. 

 

Katerina Pavlou - Apartheid Era
Katerinas film synliggör den rasism och diskriminering som finns i det moderna samhället på ett sätt som hon själv aldrig sett. Med filmen vill hon nå ut till rasister och normalisera afrosvenskar inom film.
– Pengarna kommer gå till att hyra en teatral scen där en ballerina ska dansa, säger Katerina.

 

Ina Porselius - Allting går över om man blundar
Ett porträtt av Inas mamma och hennes bästa vän som båda arbetat inom vården hela sina liv. I filmen, som är inspelad under en charterresa på Kanarieöarna, ställer Ina frågor om livet, arbetet, kärlek och vänskap. 
– Pengarna från FilmCloud gör det möjligt för mig att färdigställa filmen med klippning, ljudläggning, färgkorrigering och textning, säger Ina. 

 

Amanda Rosenkvist Ågärd - NÄRA
Annas 21-åriga granne glömmer sin dörr öppen. Efter en stunds tvekan tar nyfikenheten över och vi får följa med henne på en sexuell, intim och, för de flesta, opassande resa.
- Vi planerar att lägga projektstödet på rollsättning och på att hyra teknik, säger Amanda. Eftersom NÄRA är en film utan dialog blir fotot och skådespelerskans kroppsspråk och närvaro det viktigaste. 

 

Följ länken för mer information om FilmClouds projektstöd