Filmprojekt lyfter fram kvinnliga musiker

Indefinita är ett projekt skapat av Frida Lernstål och Anna Thomasson med målet att på ett kreativt sätt kartlägga kvinnliga musikartister i Sverige. Under 2013 har de gjort en turné i Sverige, med stöd från bland annat KulturUngdom, för att filma möten med lokala artister och kulturaktörer.

– Vi vill visa på den mångfald av kvinnliga musiker som finns i Sverige idag och genom att dokumentera deras uppträdanden kan vi synliggöra dem för arrangörer och bokare. Syftet är ju att fler kvinnor ska komma fram på musikscenen, säger Frida Lernstål när vi på FilmCloud frågar henne om vad som drivit dem att starta det här projektet.

Filmerna består av cirka 10 min långa intervjuer och kompletteras med liveframträdanden med olika kvinnliga musiker. Du hittar dem på Indefinitas egna Youtube-kanal eller på deras Facebook-sida. Passa även på att följa deras julkalender, där de varje dag fram till julafton ger tips på olika arrangemang, artister och initiativ.

KulturUngdom är en av aktörerna bakom FilmCloud och ger stöd till kreativa ungdomar runt om i regionen. De kan hjälpa dig med kontakter, handledning och projektbidrag. Gå in på deras hemsida www.kulturungdom.se för att veta mer, och vill du prata med någon som kan svara på frågor kring filmprojekt ska du kontakta Erik Lundin på erik.lundin@kulturungdom.se

 

Intervjuer på Fårösund

 

Liveframträdande av Slow Fox