Filmfrukost #5 med regissören Chika Anadu

FilmFrukost med nigerianska regissören Chika Anadu

I samarbete med Göteborg International Film Festival är vi superglada över att kunna presentera en specialversion av FilmFrukost den 31 januari! Som gäst kommer vi ha ingen mindre än Chika Anadu som visar sin långfilmdebut B for Boy under festivalen. Med den filmen har hon velat visa på den diskriminering som drabbar kvinnor i Nigeria på grund av traditioner och religion.

Huvudpersonen Amaka är lyckligt gift med sin man Nonso som hon har en dotter med. Men eftersom hon inte fött familjen en son uppmanas Nonso att ta en ny fru, något som oroar henne. När Amaka får ytterligare ett missfall blir hon desperat i sin kamp att hålla ihop sin familj, en kamp som förs mot de patriarkala värderingarna som genomsyrar hela samhället.

Detta är en unik chans att få en inblick i ett land som har den näst största filmproduktionen i hela världen (efter Indien) men som sällan når fram till oss i väst. OBS! Samtalet kommer hållas på engelska. Chika Anadus film B for Boy visas följande datum under filmfestivalen: 29/1 kl 20.30 på Biopalatset 7 | 30/1 kl 18.00 på Biopalatset 7 | 31/1 kl 17.30 på Biopalatset 1. Mer information hittar du i filmfestivalens program på sidan 174. Läs mer...