FilmFrukost #3 med China Åhlander

13 dec 2013 - 09:00

På självaste luciamorgonen är det dags för nästa FilmFrukost på Kafé Frilagret! Denna gång är vår samtalsgäst den guldbaggebelönade producenten China Åhlander. Hon är en meriterad kortfilmsproducent (senast med filmen On Suffocation som vann pris på Nordisk Panorama) men är kanske mest känd som producenten bakom Äta Sova Dö – Sveriges kommande Oscarsbidrag i regi av Gabriela Pichler.

China vill prata om hur hon arbetar och vad som driver henne. Förutom att jobba som producent har hon erfarenhet från de flesta avdelningar i en filmproduktion, bland annat som platschef, c-foto och klippare. Samtalet kommer kretsa kring hur man kan arbeta konstnärligt och konstruktivt tillsammans med andra människor. Utgångspunkten är China Åhlanders egna erfarenheter som filmarbetare och hennes intresse för arbetsmiljöfrågor.

Detta samtal är ett guldläge för er som är intresserade av hur man går från kortfilm till långfilm och vill få tips på hur man lägger upp sitt arbete som producent. Såklart kommer det även märkas att det är lucia, det är bara att ta på sig en strut på huvudet och masa sig ner till Kafé Frilagret för att fira med oss!

Frukosten dukas fram kl 09.00 och är gratis för alla. Samtalet börjar cirka kvart över, när alla fått sig en kaffe och katt, och pågår till kl 10.00 ungefär. Platsen är som vanligt Kafé Frilagret, som du hittar på Heurlins plats 1 i Lagerhuset. Närmsta spårvagnshållplats är Järntorget. Se här för Facebook-eventet!

 


China Åhlander