FilmCloud-medlem bloggar från Cannes

På onsdag drar världens kanske främsta filmfestival igång i Cannes för 67:e gången. FilmCloud-medlemmen Annika Ivarsson kommer vara på plats då hennes film "Rope Piece" visas på Short Film Corner, och i samband med det passar hon på att blogga för oss! Vi tog en kort pratstund med Annika för att få en idé om vad vi kommer få läsa om.

 

Hur känns det att åka ner till kanske världens mest prestigefyllda filmfestival?
Det känns kul! Och lite skrämmande. Jag har aldrig drömt om att åka till Cannes, antagligen för det känts som helt utom räckhåll. Jag tyckte till exempel att det var superlyxigt när jag fick åka till Rostock med min förra film. Så det här känns, ja typ onaturligt. Det är bra att det är en arbetsresa för då finns det inte lika mycket krav på att man ska ha det kul som när man åker på semester. 

Hur har du förberett dig inför resan?
Först tänkte jag att jag typ måste byta ut hela mig själv innan jag åkte så att jag skulle kunna ha en chans att smälta in på Rivieran, men insåg det omöjliga, så nu chillar jag. Funderar lite på om jag borde skaffa ett visitkort, men det brukar ju funka att skriva telefon och mailadress på servetter i Sverige, så varför ej i Cannes?

Vad tror du att du kommer blogga om?
Jag utgår från att jag kommer göra bort mig ett antal gånger under festivalen och sånt kan ju vara kul att läsa. Annars föreställer jag mig att det kan bli en slags överlevnadsguide till Cannes. Men det återstår att se. 

Vad hoppas du på att du ska få med dig hem efter den här resan?
Jag försöker ha så lite förväntningar som möjligt. Men jag antar att jag kommer veta lite mer om hur en dam bör och inte bör uppföra sig på Croisetten och exakt hur dekadent filmeliten är när jag kommer tillbaka. Cou-cou! 

 

Följ med Annika in i prestigens högborg! Hennes inlägg kommer du hitta här på vår gästblogg.