Filmbryggan ger Lily konstruktiv kritik

– Jag har en glad nyhet, jag har fått K-pengar från KulturUngdom typ 9000 kr!, säger filmaren Lily Malm när hon kommer in genom dörren på Filmbryggan. Shaker K. Tahrer gratulerar henne och rekommenderar att hon använder pengarna till fika så filmteamet håller sig glada.

Vad gör Filmbryggan för dig Lily?
– Jag har haft kontakt med Shaker och Nicklas Lundin i fyra månader. De har hjälpt mig utveckla mitt manus genom att ge mig konstruktiv kritik. Jag lånar dolly här nu som min fotograf ska träna på att köra innan inspelingen börjar. Nästa vecka kommer jag tillbaka för att låna ljus och få en sista manushandledning innan inspelning. När filmen är färdiginspelad kommer jag att redigera den här på Filmbryggans dator.

Hur hittade du till Filmbryggan?
– Jag fick Giraffstöd, Uddevallas ungdomspeng, i april och de som jobbar med det stödet gav mig tipset att höra av mig till Shaker och Niklas.

Vad är det för film du håller på med?
– Den heter Incognito och handlar om rättigheter för HBTQ- personer genom historien. Berättelsen kommer att gestaltas med dans, skådespeleri och musik.

Har du gjort någon film tidigare?
– Jag har gjort en ful film med handkamera som tog en månad att göra. Incognito har jag redan hållit på med i snart ett år och planen är att den ska vara klar i februari.

Vad vill du göra när Incognito är klar?
– Jag kommer skicka in filmen till Filmfestivalen Corax i Uddevalla. De kommer i sin tur att skicka den till Frame. När jag slutar gymnasiet vill jag vara med bakom kameran och se hur det går till på en större filminspelning. Till en början var jag mest intresserad av manus, nu är jag mest intresserad av regi men även ljussättning och foto.

Lily Malm är född 1998 och går på Akademi Sinclair i Uddevalla, Estetiska programmet med inriktning dans. Incognito som hon kommer att spela in under hösten är hennes gymnasiearbete.
Läs mer om Filmbryggan.