Charlotta laddar med kaffe inför pitchen

På lördag kommer nio deltagare från talangprogrammet The Hub ha tre minuter vardera att pitcha sina projekt inför publik. Det kommer gå ruskigt snabbt och en av dem som fått fila hårt på sin presentation under veckan är Charlotta Miller, manusförfattare och regissör, som bland annat arbetat som dramaturg och medförfattare till långfilmen Min Lilla Syster som visas på bio just nu.

Brukar du själv gå och kolla på när andra pitchar?
Ja, ibland! Det är ett väldigt bra sätt att få en uppfattning om vilka projekt som är på gång och ta tempen på vad filmare är intresserade av att berätta just nu, lite som en trendspaning.

Har du nytta av att ha sett andra pitcha när du själv är i den situationen?
Absolut, jag tycker mig ändå känna att jag fått koll på hur en bra pitch är uppbyggd genom att se andra pitcha. Även hur man inte ska göra! Ibland är det någon som gör en jättedålig pitch och då är det som att man vill gå in och regissera den personen – gör så här istället! Det kan man ta med sig sen när man lägger upp sin egen presentation.

Hur ska du förbereda dig innan du går upp och gör din supersnabba pitch imorgon?
Jag ska dricka kaffe så jag blir lite speedad. Vi har så kort tid på oss så jag måste kunna prata jättesnabbt.

 

- - -

Pitchen, som går under namnet Elevatorium, sker i samband med Västsvenska Filmdagarna på lördag den 10 oktober kl 12.15-13.00 på Lindholmen Science Park. Läs mer om konceptet och vilka andra som pitchar här.

Är du intresserad av att lära dig mer om hur du levererar en bra pitch? Kulturakademin Trappan erbjuder just nu två olika kurser i ämnet – PITCH IT och The Art of Pitching. Läs mer om det under Kurser & Workshops på vår hemsida.

 

Relaterade artiklar
Här är juryn för FilmCloud Pitch på Frame (2015)
Parvin vann pitch-tävlingen på BUFF (2014)