40 personer på senaste FilmFrukost

Stort intresse för att träffa nya långfilmskonsulenten

Cirka 40 personer kom till andra upplagan av FilmFrukost fredagen den 8 november. Många var lockade att höra vad Baker Karim, ny långfilmskonsulent på SFI, hade för tankar inför sitt kommande arbete. Publiken var aktiv i att ställa frågor om allt från hans åsikter om manusförfattarnas situation till hur mycket egen kreativ input han får ha i ett projekt. Frågan om vad han vill se för typ av filmer framöver ville han dock inte svara på, eftersom han vill att filmare kommer till honom med egna idéer och inte påverka med vad han själv tycker är intressant.

Extra: Vi spelade in samtalet med Baker och har tagit ut tre bitar ur det, lyssna här!

Vi pratade också med FilmCloud-medlemmarna Annika Ivarsson och Naures Sager, som fick vårt projektstöd på 25 000 kr i somras för sina projekt "Rope Piece" och "I am REVA". De fick bland annat frågor om hur de lever under tiden de håller på som mest med sina filmer, eftersom budgeten inte är särskilt stor. Svaret blev: på nudlar. Dessutom kunde vi avslöja vilka två som får stödet i den nya omgången, nämligen Åsa Båve och Mikael Bundsen. Mer om dem och deras projekt kommer på hemsidan inom kort!

Nästa FilmFrukost är den 13 december, då kommer ingen mindre än Guldbaggebelönade producenten China Åhlander ("Äta Sova Dö"). Det blir ett fantastiskt tillfälle att ta vidare frågor som ställdes under samtalet samtalet med Baker, nämligen hur man som oerfaren långfilmsproducent ska kunna få stöd från SFI. Eftersom det kommer vara Lucia så blir det naturligvis lite fika på det temat, glöm inte glitter!

 

Bilder från frukosten 8 november: